Vooruit nog 18+1 dan...

Wat was het weer een prachtig jaar met veel leuke, uitdagende en soms avontuurlijke fotoshoots. Om het jaar 2018 af te sluiten en 2019 alvast in te luiden heb ik snel nog even 18 nieuwe foto's en 1 filmpje geselecteerd. Materiaal dat nog niet op mijn site stond en/of waar ik jullie begin volgend jaar meer over ga vertellen en laten zien. Ook heb ik nog een persoonlijk hoogtepunt toegevoegd. Veel kijkplezier en alvast een waanzinnig mooi, succesvol, avontuurlijk en liefdevol nieuw jaar toegewenst!

De 18 foto's:

Voor Zonneplan werken is altijd een feestje. Elk jaar zijn er weer verschillende projecten en uitdagingen waar ik mijn steentje aan bij mag dragen, erg leuk! Een plek waar creativiteit en enthousiasme erg gewaardeerd worden. 1 van de uitdagingen dit jaar was het maken van zogeheten 'conversie' foto's. Een variant van de foto hierboven is na uitvoerig A/B testen nu zelfs de intro foto van de site. Heel tof als een klant je beeld zo groot durft te gebruiken op de homepage/landingspage. Kijk maar eens op: https://www.zonneplan.nl

Voor Haitsma Beton heb ik foto's gemaakt van de tribune uitbreidingen van het MAC³PARK stadion van PEC Zwolle. Een uitbreiding die al in 2016 heeft plaatsgevonden maar nu nog in beeld gebracht moest worden. Erg leuk om eens helemaal vrij door zo'n groot leeg sportpaleis te lopen. Zie de website van Haitsma Beton voor meer informatie.
Voor Trajectum heb ik het afgelopen half jaar verschillende foto's gemaakt van activiteiten maar ook voor campagnes. De portretten hierboven zijn voor een wervingsbrochure voor stagiaires. Ik heb hiervoor een aantal medewerkers en stagiaires geportretteerd. Zij vertellen in deze brochure over hun werk.

Voor een project rond de herbestemming van de Statenzaal heb ik in opdracht van de Gemeente Zwolle foto's gemaakt van de Statenzaal en alle andere vertrekken, zoals de leeszaal, koffiekamer, commissariskamer, bunker, etc... Wat is het toch een prachtige plek midden in de stad. Ik ben erg benieuwd naar de nieuwe bestemming.

Voor de Buffetten Boer en de Barbecue Boer heb ik in het najaar samen met Minoek weer wat smakelijke foto's mogen maken. Dit keer was het thema 'kerst' en 'winter'. Hierboven zie je een table-top shot van het kerst buffet. Voor meer informatie over dit werk zie ook mijn BLOG Zomers Genieten!

In 2018 heb ik veel infra klussen mogen fotograferen. Zo ook voor De Wilde Spoorwegbouw. Bovenstaande foto's heb ik gemaakt tijden een klus van maar liefst 3 dagen (25 uur fotografie). Begin volgend jaar kun je in een BLOG lezen wat ik in deze 3 dagen allemaal heb gezien en gedaan.

Wijn.....heerlijk! Voor het bedrijf Vino uit Genemuiden heb ik foto's gemaakt van eigenaresse Nicole. Na een goede brainstorm vond ik een toepasselijke fotolocatie. Tussen honderden nostalgische wijnvaten en bierkratten hadden we een sfeervolle, nuchtere ;-), tikkeltje frisse maar bovenal gezellige shoot.

Vallinga Hoorzorg uit Elburg, al jaren een leuke klant waar ik zo af en toe wat foto's voor mag maken. Een bedrijf wat enorm gegroeid is de afgelopen jaren en vakkundige en specialistische hoorzorg biedt. Sinds kort hebben ze een nieuwe zaak in Elburg en die heb ik alvast gefotografeerd. Nu ben ik nog bezig met het maken van wat portretten van klanten die veel baat hebben gehad bij de oplossing die Vallinga hen kon bieden. Hiervoor bezoek ik klanten in de omgeving waarin ze deze oplossing het beste ervaren.

Dit jaar was er ook een afscheid. Na ruim 10 jaar gefotografeerd te hebben voor het personeelsblad van Isala is aan dat blad nu een einde gekomen. Eind dit jaar viel de laatste uitgave bij al het personeel en relaties op de mat. De foto hierboven stond op de cover. In totaal heb ik ongeveer 30 tot 40 coverfoto's voor ze gemaakt en vele tientallen voor het binnenwerk.

Voor Van Zelst heb ik dit jaar een aantal machines gefotografeerd. Dit is een detailfoto van een robotarm die een product uit de machine haalt nadat deze bewerkt is. Voor een uitgebreid verslag van deze opdracht zie mijn BLOG over Machine Fotografie

+1

Tot slot nog een persoonlijk 'hoogtepunt' van dit jaar. De magische beklimming van deze knots van een berg (4808 meter hoog). In het pikke donker gestart met de beklimming en hier tegen 6 uur met opkomende zon bijna op de top. Mooier kan niet.